Delicii de Paste. Drob gustos de miel
Consumat mai mult rece, drobul gustos de miel trebuie sa fie prezent pe masa cu bunatati de Paste.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
2 kg maruntaie de miel
875 g carne de porc
4 oua crude
20 fire de ceapa verde
10 fire de usturoi verde
3 legaturi de patrunjel verde
sare
piper
1 plic de condimente speciale pentru drob
prapur de miel
4-5 oua fierte
ulei
Modul de preparare:
Se fierb ouale in apa cu sare.
Se lasa sa fiarba pana devin tari.
Cand sunt gata, se tin putin in apa rece si se curata.
Se spala bine verdeata.
Ceapa si usturoiul se taie rondele mici.
Patrunjelul verde se toaca foarte marunt.
Intr-o tigaie cu ulei incins se adauga ceapa verde taiata.
Se lasa sa se caleasca.
Apoi se pune si usturoiul maruntit.
Se lasa si acesta cateva minute.
Apoi se adauga patrunjelul tocat.
Se amesteca putin si se ia de pe foc.
Maruntaiele de miel se spala bine.
Apoi acestea se pun intr-o oala la fiert.
Se toarna apa cat sa le acopere.
Se presara si putina sare.
Se lasa sa fiarba timp de 35-45 de minute.
Dupa 15 minute de fiert, ficatul se scoate deoarece acesta se face mai repede.
Cand sunt gata, se pun la scurs.
Cand s-au racit maruntaiele, se dau prin masina de tocat.
Carnea de porc se spala bine.
Apoi se pune si aceasta la fiert in apa cu sare.
Se lasa tot 35-45 de minute.
Se pune si aceasta la scurs cand este gata.
Se lasa sa se si raceasca.
Apoi se da tot prin masina de tocat.
Prapurul se spala bine si se pune la scurs.
Intr-un castron mare se pune apoi toata compozitia tocata.
Se adauga si verdeata calita.
Se presara si condimente speciale pentru drob.
Se mai presara piper dupa gust.
Se pun si trei oua crude.
Se amesteca totul bine pana se obtine o compozitie omogena.
Compozitia rezultata se poate pune intr-o tava lata ori in doua tavi de chec.
Tavile se ung cu ulei.
Compozitia se imparte in doua parti.
In prima jumatate de compozitie puteti pune ouale fierte intregi in partea din mijloc, iar pe cealalta o puteti lasa simpla, fara oua.
Inainte de a pune compozitia in tava, se pune prapurul, lasandu-i marginile in afara.
In tava unde ati pus si oua in compozitie, trebuie sa impartiti compozitia in doua, pentru a pune si peste oua o parte din compozitie.
Apoi se acopera ambele tavi cu prapurul.
Se dau la cuptorul incalzit in prealabil.
Se lasa timp de 30-40 de minute, pana cand se rumenesc.
Cand sunt gata, se scot tavile din cuptor si se lasa asa sa se raceasca.
Apoi se taie.
Bucatile de drob gustos se servesc asortate cu ceapa verde si rosii cherry.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cum eliminam mirosul de miel din bucate de Paste
Preparatele din carne de miel sunt cele mai recomandate la masa eleganta din ziua de Paste. Totusi, unele persoane le evita ori sunt retinute fata de ele din cauza mirosului specific care persista uneori pana dupa gatire.
-
Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde
O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel marinata
Pentru aperitive puteti incerca pentru ziua de Paste si pulpa de miel marinata. Bucurati-va de un gust unic preparand aceasta reteta cat se poate de simpla.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.