Bautura fierbinte cu miere, lamaie si vodca
Ingrediente:
4 cani de apa
1 lamaie
1-2 batoane scortisoara
vodca dupa gust
Mod de preparare: lamaia se curata de coaja si se feliaza subtire. Intr-o craticioara potrivita se pun la incalzit la foc mic apa, mierea, coaja de lamaie si batoanele de scortisoara, amestecand usor si lasand pana da primul clocot. Se lasa putin la racit si se toarna apoi fierbinte in halbe de bere, adaugand felii subtiri de lamaie si completand cu vodca rece, dupa gust.
Foto: clker.com
Articole asemănătoare
-
Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere
O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Ceai cu gheata si rozmarin
Ceaiul poate fi baut fierbinte, cu miere si, de ce nu, lamaie sau lapte, dar la fel de bine poate fi pus intr-o carafa de sticla, cu multa gheata pentru zilele toride. Iar rozmarin alaturi de lamaie va schimba chiar si un ceai banal intr-un deliciu.
-
Bautura fierbinte cu miere, ghimbir si scortisoara
O reteta pentru zilele reci, care va calma gatul iritat si va relaxa intregul organism.
-
Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii
O reteta pentru o bautura ideala in perioada in care temperaturile incep sa scada (si cu atat mai mult in zilele de iarna), acest amestec de rom, mirodenii si putin unt de calitate este cremos, dulce, plin de arome si cu siguranta reconfortant.