Bautura fierbinte cu miere, ghimbir si scortisoara
Ingrediente:
4 cani apa fierbinte
1 lamaie
½ lingura ghimbir proaspat ras
1 varf de lingurita pudra de scortisoara
1-2 linguri miere
2 plicuri ceai verde
Mod de preparare: in apa fiarta se toarna sucul lamaii, se adauga ghimbirul si scortisoara, cele doua plicuri de ceai si se lasa la infuzat pentru 5-7 minute, acoperit. Se scot plicurile de ceai, se adauga mierea si se amesteca bine pana se dizolva. Se serveste in cani, fierbinte.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere
O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii
O reteta pentru o bautura ideala in perioada in care temperaturile incep sa scada (si cu atat mai mult in zilele de iarna), acest amestec de rom, mirodenii si putin unt de calitate este cremos, dulce, plin de arome si cu siguranta reconfortant.
-
Salata de fructe cu miere, rodie si scortisoara
Savuroasa, cu multe gusturi si arome, completate de mirodenii.
-
Bautura calda cu lamaie, ghimbir si miere
Buna pentru zilele friguroase, ca un tratament naturist atunci cand apar durerile in gat sau racelile usoare, este o combinatie clasica intre gustul acrisor de lamaie, dulceata mierii si notele picante de ghimbir. Si este la fel de buna cu un ceai verde sau de fructe in locul apei.