Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
CEAI FIERBINTE CU MIRODENII, CIDRU SI MIERE

Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere

O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.

Ingrediente:

2 linguri ceai negru sau verde
4 cani cidru de mere
4 cuisoare
1 baton scortisoara
1 varf de lingurita ghimbir ras
2 bucati anason stelat
cateva felioare de mar rosu
1 varf de lingurita extract de vanilie sau ½ pastaie de vanilie
2 lingurite miere
½ cana lapte de migdale
(optional) ¼ cana rom alb sau brun

Mod de preparare: puneti intr-un mojar batonul de scortisoara sfaramat inainte, anasonul, cuisoarele, ½ de pastaie de vanilie, ghimbirul, maruntind bine tot amestecul cu un pistil. Separat se pune la fiert cidrul de mere pe foc mediu cu feliile de mar si mirodeniile. Cand incepe sa clocoteasca se adauga tot ceaiul, se mai lasa pe foc 2-3 minute, dupa care se indeparteaza si se pune tot ceaiul negru sau verde si laptele de migdale, lasand sa infuzeze acoperit pentru 10-12 minute. Se trece prin sita, se adauga romul si mierea, si se bea fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie

    Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    In zilele reci o cana cu vin fiert, cald si cu aroma mirodeniilor aduse din tinuturi indepartate pare una dintre cele mai bune alegeri. Dar in aceasta reteta vinul rosu va fi inlocuit cu un cidru de mere de buna calitate.

  • Cocktail de iarna cu bourbon, cidru si mirodenii

    Amestecul de bourbon si cidru pare potrivit pentru zilele reci, dar alaturi de o infuzie cu mirodenii exotice va capata noi arome si gusturi.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.


Warning: fopen(cache/de53b5c6945da909b2742f9419c59472) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139