Bautura fierbinte cu rom, unt si mirodenii
Ingrediente:
1 lingura zahar brun
1 lingurita scortisoara pudra
½ lingurita nucsoara rasa
100 ml rom brun
2 linguri unt topit
2 batoane de scortisoara
apa fierbinte
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine zaharul cu scortisoara si nucsoara, incorporand treptat romul si apoi untul topit cu un mixer. Cand aveti o compozitie omogena, fina, aromata, se imparte in doua cani, se completeaza fiecare portie cu 100 ml apa fierbinte si se amesteca foarte bine. Se serveste fierbinte, cu un baton de scortisoara.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere
O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Bautura calda cu suc de mere, mirodenii si morcovi
Cu multe vitamine si mirodenii aduse din tari indepartate, este o reteta perfecta pentru o seara tot mai rece de toamna, cu gust placut, si care in plus ne va intari sistemul imunitar.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.