Ceai cu gheata si rozmarin
Ingrediente:
4 cani ceai negru sau verde fierbinte
2 lamai mari
2-3 crengute de rozmarin
miere sau zahar
gheata
Mod de preparare: coaja rasa a lamailor se pune la infuzat in ceaiul fierbinte, adaugand sucul unei lamai si miere sau zahar dupa gust. Se lasa 5-7 minute, apoi se adauga 2-3 crengute mici de rozmarin (rupte bucatele mici pentru mai multa aroma). Se lasa la racit si se serveste dupa ce a fost trecut prin sita pentru a indeparta rozmarinul si bucatile de coaja de lamaie, cu multa gheata si mai mult zahar sau miere daca este nevoie.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cafea rece cu mirodenii
O bautura pentru orice moment al zilei, servita rece, cu gheata, si cu aroma intensa a cafelei de calitate si a mirodeniilor.
-
Ceai cu portocale si bere de ghimbir
O bautura pentru zilele calde, excelenta cu multa gheata, pregatita din ceaiul negru sau verde, portocale mari si coapte, putin suc de lamaie, miere si bere de ghimbir, abia scoasa de la frigider.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Ceai cu gheata, ghimbir si miere
Un pahar de ceai rece cu gheata este minunat in zilele calduroase, iar in aceasta reteta mierea ii da note aparte, iar ghimbirul un pic de gust picant.
-
Limonada cu ceai verde sau negru
Un pahar de limonada rece si aromata, cu putina miere sau zahar, este excelenta atunci cand temperaturile de afara au crescut. Dar in aceasta varianta puteti adauga cateva pliculete de ceai verde sau negru (alegeti marca preferata) pentru un plus de energie si aroma. Se serveste rece, cu gheata.