Ceai cu portocale si bere de ghimbir
Ingrediente:
500 ml ceai negru sau verde, fara zahar, rece
2 portocale
1 lamaie
2 cani suc de portocale
3 linguri suc de lamaie
3 linguri miere
500 ml bere de ghimbir rece
gheata
Mod de preparare: ceaiul se amesteca intr-o carafa de sticla cu sucul de portocale, cel de lamaie si mierea, amestecand pana se dizolva. Amestecul se tine la rece pentru cel putin 8 ore. Separat se curata portocalele, se taie feliile cubulete, iar lamaia in rondele subtiri. La servire amestecul de ceai si suc de fructe se completeaza cu berea de ghimbir si cuburile de gheata si se adauga bucatile de portocala si rondelele de lamaie.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Cocktail cu rom si bere de ghimbir
O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.
-
Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta
Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.
-
Cocktail cu bere de ghimbir, scortisoara si cidru de mere
Un cocktail surprinzator pentru cei care vor o bere de ghimbir rece intr-o zi calduroasa, cu note intense de mar si mirodenii, excelent pentru clipele petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.
-
Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir
O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.