Ceai cu gheata, ghimbir si miere
Ingrediente:
1 litru de ceai verde, negru sau de fructe
½ cana miere
1 lingura ghimbir proaspat ras
7-8 cani apa plata sau minerala, rece
felii rotunde de lamaie
cuburi de gheata
Mod de preparare: pregatiti un litru de ceai fara zahar sau miere, alegand marca preferata si infuzandu-l mai mult decat de obicei pentru un gust mai intens. Se lasa la racit pentru 10-15 minute, se scot plicurile de ceai si se adauga ghimbirul si mierea, amestecand bine. Ceaiul se toarna intr-o carafa de sticla, se adauga apa plata sau minerala, cat mai rece, felii subtiri de lamaie si gheata. Se serveste imediat.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Ceai cu gheata si rozmarin
Ceaiul poate fi baut fierbinte, cu miere si, de ce nu, lamaie sau lapte, dar la fel de bine poate fi pus intr-o carafa de sticla, cu multa gheata pentru zilele toride. Iar rozmarin alaturi de lamaie va schimba chiar si un ceai banal intr-un deliciu.
-
Suc de morcovi cu ghimbir si ceai negru
Sucul de morcovi proaspat stors sau din cutie este are vitamine, este bun pentru toate varstele si sanatos, dar in aceasta combinatie puteti adauga ceaiul negru, rece, dar si putin ghimbir si felii de mar rosu, copt, savuros.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir
O reteta pentru o bautura rece, cu gust de portocale, note picante date de ghimbir si cele amarui ale ceaiului verde (sau negru) si savoarea perfecta in zilele calduroase.
-
Bautura calda cu lamaie, ghimbir si miere
Buna pentru zilele friguroase, ca un tratament naturist atunci cand apar durerile in gat sau racelile usoare, este o combinatie clasica intre gustul acrisor de lamaie, dulceata mierii si notele picante de ghimbir. Si este la fel de buna cu un ceai verde sau de fructe in locul apei.