Ceai cu gheata, suc de portocale si bere de ghimbir
Ingrediente:
1 litru de ceai rece, preparat dupa gust
2 portocale
1 lamaie bine coapta
1 litru suc de portocale proaspat sau din cutie
½ cana suc de lamaie
3-4 linguri de miere
1 litru bere de ghimbir, rece
cuburi de gheata
Mod de preparare: pregatiti un litru de ceai verde sau negru, infuzat dupa gust, fara zahar. Se lasa la racit, apoi se toarna intr-o carafa. Decojiti portocalele si lamaie, apoi taiati-le in felii rotunde. Se toarna in carafa sucul de portocale, cel de lamaie si mierea, amestecand usor. Se adauga feliile de fructe si se tine tot amestecul la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte. Inainte de servire se trece prin sita pentru a indeparta bucatile de fructe, se toarna berea de ghimbir rece, se pun cateva cuburi de gheata si se poate servi.
Foto: cleanpublicdomain.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie simplu cu suc de portocale si lapte
Un pahar de suc de portocale este perfect pentru orice moment al zilei, in vreme ce nu putini sunt cei care prefera o cana de lapte cald, cu sau fara cacao. Pentru un smoothie plin de vitamine puteti folosi suc proaspat stors si lapte vegetal sau de vaca, alaturi de putina vanilie si gheata, multa gheata. Si este plin de vitamina C.
-
Ceai cu portocale si bere de ghimbir
O bautura pentru zilele calde, excelenta cu multa gheata, pregatita din ceaiul negru sau verde, portocale mari si coapte, putin suc de lamaie, miere si bere de ghimbir, abia scoasa de la frigider.
-
Ceai cu gheata, ghimbir si miere
Un pahar de ceai rece cu gheata este minunat in zilele calduroase, iar in aceasta reteta mierea ii da note aparte, iar ghimbirul un pic de gust picant.
-
Cocktail cu gin, suc de mere si limeta
In locul unui gin tonic clasic incercati un amestec de suc de mere, limeta, putina miere si un gin de calitate pentru o bautura dominata de tonurile dulci, in care veti intalni notele clasice de ienupar si cele de citrice.
-
Cocktail cu suc de mandarine si brandy
Un gust cu note dulci de mandarine si aroma de brandy, dar si cu acel gust putin picant al ghimbirului.