Apa de ploaie si beneficiile ei

Ploaia reprezinta viata oricarei gradini si totodata infrumusetarea ei. Totusi in zilele toride de vara udam plantele cu furtunul sau cu stropitoarea, iar acest lucru poate fi costisitor. De aceea indicat ar fi sa strangem apa de ploaie si sa o folosim atunci cand este cazul.

Colectarea apei de ploaie detine o lunga traditie. Inca din Antichitate grecii si romanii erau constienti de importanta extraordinara a acesteia, iar prin urmare stiau sa o pretuiasca. De aceea ei construiau cisterne imense pentru a o pastra acolo. Apa de ploaie nu a fost folosita doar pentru baut, ci si pentru spalat, pentru udatul gradinilor si pentru adaparea vitelor.

In zilele noastre acest obicei nu se mai intalneste foarte des si nu este de mirare, deoarece de la robinet curge oricand apa curata in ce cantitate avem nevoie. Totusi aceasta poate deveni costisitoare daca se intampla ca toata vara sa fie temperaturi foarte ridicate. Trebuie luati aproximativ 20 l pe metru patrat saptamanal.

Un alt motiv pentru care apa de ploaie este foarte practica are legatura cu duritatea ei. Apa de la robinet contine, in functie de regiune, foarte mult calcar si nu este bine tolerata de anumite plante din gradina. Acelasi lucru se intampla si cu clorul, flourul sau ozonul.

Sursa foto

A.V.

 


Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/5c12baa0dee5fd5da845ccc6736d5e01) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139