Apa de la robinet si plantele de interior

Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil. Exista totusi situatii in care desi toate dezideratele sunt indeplinite plantele dau semne ca nu le merge bine. Desigur, pot fi o multime de cauze, insa una dintre cele mai frecvent intalnite este calitatea apei folosite.

Apa de la robinet sau apa imbuteliata?

In acest context se pune intrebarea: De ce sursa de apa se cuvine sa facem uz? Apa de la robinet este mai buna sau apa imbuteliata? Nu exista un raspuns standard, depinde de specificul fiecarei plante. Unele exemplare fragile prefera apa imbuteliata, altele accepta si apa de uz casnic. Cert este ca daca traiti intr-un oras in care calitatea apei este indoielnica, cel putin din punct de vedere al gustului (se distinge clorul), ar fi recomandat sa evitati folosirea acesteia la udarea plantelor.  

Clorul este intrebuintat in statiile de epurare a apei pentru eliminarea microorganismelor care ne-ar putea afecta noua sanatatea. Acest gaz insa, in cantitati mai mari decat cele obisnuite, face rau florilor. Daca aveti multe plante si apa imbuteliata reprezinta o alternativa costisitoare, lasati apa de la robinet cu miros de clor sa se "aeriseasca" cel putin 24 ore inainte de folosire.

Duritatea apei si plantele

Daca traiti in mediul urban aveti destule motive sa va intereseze duritatea apei de la robinet, pe care o veti afla efectuand un mic test. Unele regiuni sau orase primesc apa cu duritate mare, caracterizata printr-un continut sporit de minerale, indeosebi magneziu si calciu. Apa dura este inadecvata pentru plante, chiar si aceea procesata printr-un dedurizator casnic.

Apa de ploaie

Pentru cine locuieste la casa, procurarea apei de calitate este o chestiune mult mai lesnicioasa. Ce rost ar avea sa riscati folosind apa de la robinet, sa cheltuiti bani in plus pentru udarea florilor, cand puteti colecta cu usurinta apa proaspata din precipitatii?

Recomandare: Indiferent de ce apa ati folosi, nu udati niciodata plantele inainte de a verifica cu degetele umiditatea de la suprafata solului. Daca le udati excesiv ori le "insetati", tot ce ati cladit pana atunci va fi intr-un final de prisos.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Tibouchina, planta de interior cu accent sud-american

    In mediul natural, Tibouchina se numara printre florile care impodobesc, cu delicatetea lor consacrata, peisajul sud-american. La noi, insa, din cauza conditiilor climatice, ea este tratata ca planta de interior, iarna, si ca planta de terasa, vara.

  • Plante de interior: Hibiscus

    Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara

  • Apa de turba - ideala pentru plante acidofile

    Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.

  • Amplasati cu atentie plantele de interior

    Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.


Warning: fopen(cache/95161451afce0a1e721f19fb99862cf7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139