Adjuvante in bolile reumatismale

Adjuvante reumatismaleFitoterapia recomanda diverse plante cu actiune antipiretica, antialergica si antiinfectioasa ca adjuvante in bolile reumatismale inflamatoare.
Pentru uz intern sunt recomandate: feniculul, salvia, levantica, trei-frati-patati, tomatele, ridichea neagra, morcovul, telina.

FENICULUL
Poate fi folosit pentru diminuarea inflamatiilor faringo-amigdaliene care determina aparitia reumatismului articular.
Se poate face o infuzie mai concentrata ( 1 lingurita /cana), se lasa vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se bea in mai multe reprize sau se fac gargare repetat

SALVIA
Este si ea recomadata in boala reumatismala, dar trebuie evitata de femeile insarcinate sau lauze deoarece provoaca diminuarea si chiar oprirea secretiei de lapte.
Se prepara ceai prin infuzie(1 lingurita/cana apa ) si se beau 2 cani pe zi sau se face gargara. Are efect antiinflamator.

LEVANTICA
Este de asemenea recomandata in bolile reumatismale. Se prepara infuzia utilizand 1-2 lingurite flori uscate la 250 ml apa clocotita. Se indulceste cu miere.

TREI-FRATI-PATATI
Este adjuvant in bolile reumatismale prin efectele: depurativ si antialergic. Infuzia se prepara folosind 1 lingurita/cana. Durata de infuzare: 15-20 minute. Se beau 3 cani pe zi.

ROSIILE sunt recomandate in artrita si alte afectiuni reumatismale. Este necesar sa se consume un timp indelungat rosii proaspete sau suc de rosii. Si partile aeriene ale plantei pot fi intrebuintate in acest sens -din ele se extrage tomatina, o substanta cu actiune adjuvanta in bolile reumatismale
antiinflamatoare de tip corticosteroid, din care se obtin produse galenice (solutii, crema, unguent, gel). Efectul acestor produse galenice s-a dovedit comparabil sau chiar superior hidrocotizonului. Aceste preparate sunt greu de gasit si de aceea puteti recurge la un tratament "clasic" ce consta in scufundarea zonei dureroase in apa in care s-au fiert vrejii.

RIDICHEA NEAGRA
Se bea sucul de ridiche neagra. Doza zilnica - 50-400 ml suc.

MORCOVUL
Timp de 10 zile pe luna si 3-4 luni pe an se consuma dimineata si seara cate 50-250ml de suc.

TELINA
Se consuma sub forma de suc, zilnic cate 100 ml, dimineata pe stomacul gol. Acelasi efect au si frunzele telinei. Infuzia se prepara folosind 50-70 g/litru, iar timpul de infuzare este de 20-30 minute.

Articole asemănătoare

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Planta de “Trei Rai”, buna pentru bolile de ficat

    Planta de Trei Rai, ficateaua sau popalnicul iepuresc este o planta micuta, acoperita cu perisori, din familia ranunculaceelor. Planta creste frecvent in padurile de foioase de deal si de munte. Frunzele sale, impartite in trei lobi, raman verzi si in anotimpul rece.

  • Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie

    Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.

  • Calitatile de baza ale uleiului de argan

    Arganul (Argania spinosa) este o specie relicta de arbore care creste mai ales in sud-estul Marocului, din samburii caruia se prepara unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.

  • Silurul

    Planta face parte din flora spontana a tarii noastre si este considerata semi-parazita fiindca se dezvolta numai in compania altor specii de la care primeste o parte din nutrienti.


Warning: fopen(cache/7757fd9364a95b9e4aa0211b738a1616) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139