Vanat romanesc

Se numara printre principalele soiuri autohtone de prun, alaturi de Tuleu gras si Gras romanesc.
Pomul este viguros si rodeste in principal pe ramuri mijlocii, este autofertil.
Fructele sunt mici sau mijlocii, ovale, comprimate lateral. Pielita este albastra, rezistenta, acoperita cu pruina groasa. Fructele au o rezistenta foarte buna la transport si manipulare. Maturitatea de recoltare este in a doua jumatate a lunii septembrie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de catina. Supliment de vitamine

    Catina, miraculosul ginseng romanesc, este o planta din frunzele si fructele careia se obtin medicamente pentru o gama larga de afectiuni.

  • Gradina cu legume in luna septembrie

    In calendarul popular romanesc luna septembrie este cunoscuta ca “rapciune”, fiindca vesteste stricarea vremii si zile tot mai reci

  • Activitati practice legate de Santamaria Mica

    Luna lui Rapciune (Septembrie), din calendarul popular romanesc, reprezinta un moment de cotitura in ceea ce priveste fenomenele meteorologice si activitatile gospodaresti. Ploile si frigul se pot instala de acum oricand, iar strangerea recoltelor capata intaietate in fata celorlalte activitati desfasurate pe langa casa.

  • Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume

    O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Bucataria scotiana. Oua scotiene cu piure de cartofi

    In bucataria scotiana predomina ca de fiecare data retete care au in continutul lor ceva specific locului. Perntry Scotia retele abunda in vanat si legume. Va oferim o reteta apetisanta pe care sa o incercati din bucataria scotiana: oua scotiene cu piure de cartofi.


Warning: fopen(cache/ffc1f5a7589992994d4be40ef30e4a98) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139