Uleiul de aragan, printre secretele frumusetii
Uleiul de argan se produce numai in Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa si este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari. In urma supraexploatarii, padurea de argan a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO.
Uleiul de argan este compus din acizi grasi nesaturati, Acidul linoleic, acid gras esential este majoritar in uleiul de argan. El intervine in biosinteza prostaglandinelor, care joaca un rol important in permeabilitatea epidermei.
O lingurita de ulei de argan luata dimineata, pe stomacul gol, reduce nivelul colesterolului rau si imbunatateste nivelul colesterolului bun, reduce hipertensiunea, are efect anti-obezitate, stimuleaza oxigenarea celulara si are proprietati anticancerigene.
Uleiul de argan poate fi folosit ca dressing in salate de cruditati, oferind un usor miros de nuca legumelor, insa poate fi adaugat si la diverse mancaruri, cum sunt: pestele, cartofii dulci, supele si chiar deserturile.
Daca vrei sa iti pastrezi frumusetea pana la adanci batraneti, atunci solutia este simpla: foloseste ulei de argan. Efectele sale pentru frumusete si-au dovedit eficacitatea timp de secole. Elixir cu pretioase virtuti, uleiul de argan ofera relaxare si frumusete celor care stiu sa il foloseasca. Uleiul de argan este uleiul vegetal cel mai bogat in vitamina E.
El combate deshidratarea, este antioxidant si previne aparitia ridurilor. Uleiul de argan are proprietatea de a vindeca pielea si este eficace in tratarea cicatricilor. Intrucat uleiul de argan vindeca tesuturile deteriorate, aplicarea sa zilnica protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui, de poluare si de toxine.
De asemenea, reduce inflamatiile si ofera rezultate in vindecarea eczemelor, a psoriazisului si a acneei. Utilizat cu regularitate, uleiul de arganreduce cu succes petele. Un alt plus al uleiului de argan consta in faptul ca poate creste concentratia de sucuri gastrice si pepsina din stomac, imbunatatind astfel digestia si grabind procesul de ardere al grasimilor.
Sursa foto: med-health.net
I. C.
Articole asemănătoare
-
Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei
Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.
-
Cinci beneficii aduse de uleiul de catina
Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua.
-
Uleiul de peste. Prieten sau dusman?
Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.
-
De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?
Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.
-
Uleiul de menta in probleme comune de sanatate
Uleiul de menta este extras din Mentha piperita, o planta nativa in Europa intrebuintata din timpuri stravechi pentru tratarea bolilor.