Cinci beneficii aduse de uleiul de catina
Un supliment alimentar plin de vitamine si nutrienti, uleiul de catina are o cantitate mare de vitamina C (de peste 10 ori mai mult decat intr-o portocala), vitamina E, vitamina A, antioxidanti, acizi grasi Omega 3, 6 si 9, carotenoide, minerale, grasimi sanatoase, si lista substantelor nutritive poate continua. Veti gasi in magazinele naturiste ulei de catina in sticlute cu picurator ce pot fi folosite pentru cure care va vor ajuta sa preveniti anumite afectiuni cronice, va vor face sa va simtiti mai bine, cu mai multa energie si un sistem imunitar mai puternic. Gustul uleiului de catina poate fi neplacut in primele zile asa ca puteti pune picaturile de ulei intr-o lingurita de miere (dar nu in apa, pentru ca va ramane la suprafata acesteia). Tineti cure de 15-30 de zile periodic, de doua ori pe an, respectand instructiunile din pliant. Doza recomandata pentru adulti este de 20 de picaturi de ulei de catina de trei ori pe zi, cu sau fara miere.
1. Consumul regulat de ulei de catina ajuta la intarirea sistemului imunitar mai ales in perioada rece, cu multe gripe si raceli, virozele devenind astfel un pericol mai mic. Potrivit studiilor uleiul de catina poate sa ajute organismul sa reduca treptat riscul de a contracta diverse afectiuni de sezon, fiind folositor si pentru a proteja corpul de infectii si inflamatii.
2. Ajuta la reglarea digestiei si este recomandat ca un adjuvant naturist si in curele de slabire. Uleiul de catina arde mai repede grasimile, ajuta metabolismul si face ca senzatia de satietate sa apara mai repede. Fara exagerari, sub forma de cure periodice insotind regimul dietetic, este un aliat util in lupta cu kilogramele in plus.
3. Este foarte bun pentru o piele tanara si sanatoasa, curele periodice de ulei de catina ajutand epiderma sa se regenereze si sa isi pastreze elasticitatea si supletea. In afara de consumul intern puteti sa folositi uleiul de catina aplicandu-l in strat subtire pe zonele cu probleme - eczeme, iritatii usoare, acnee - fiind un tratament cosmetic ale carui efecte va vor surprinde in scurta vreme. Ca un adjuvant cosmetic prea putin cunoscut tinand cont de efectele sale, cu efect antiinflamator si antibacterian, dezinfecteaza si curata pielea daca este folosit periodic.
4. Continutul ridicat de vitamina B12 ii ajuta pe cei care consuma regulat ulei de catina sa isi mentina sistemul nervos mai tanar la varste inaintate, scade riscul de aparitie a maladiei Alzheimer si dementei senile, ajuta functiile cognitive si este util in perioadele de examene cu efort intelectual intens.
5. S-a constatat ca uleiul de catina poate fi recomandat si celor care sufera de diverse afectiuni ale ficatului, pentru ca sprijina regenerarea celulei hepatice, o protejeaza si este util mai ales in cazul celor care au asa numitul ficat gras. Insotind regimul si tratamentul medicamentos acest supliment alimentar este excelent in special pentru bolnavii cronici.
Foto: gardenersdream.co.uk
Articole asemănătoare
-
Cum sa slabesti mai usor cu infuzie de ghimbir
Puteti pregati o cana sau mai multe de ceai de ghimbir din radacina sau pudra si apa clocotita, infuzand amestecul pentru 7-10 minute, acoperit.
-
Sos de ceapa cu boia si zahar
O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci masline cat mai des
Cei care le prefera ca o gustare sanatoasa sau un plus de gust in timpul mesei vor oferi astfel organismului sodiu, potasiu si magneziu, au relativ putine calorii si sunt recomandate in dietele de slabire.
-
Cinci beneficii oferite de sucul de rodii
Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase.
-
Rosiile pentru sanatate
Cum are multa vitamina C doar o rosie de dimensiuni medii pe zi ne ofera pana la 40 la suta din necesarul zilnic, in vreme ce vitamina K, despre care se vorbeste mai putin, este utila pentru a regla tensiunea arteriala