Cum sa slabesti mai usor cu infuzie de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este parfumat, cu aroma intensa, puternica, si poate ca nu va fi pe placul tuturor, dar beneficiile oferite de aceasta radacina sunt surprinzatoare. Folosita in medicina naturista pentru a trata racelile, gripele, a intari sistemul imunitar, pentru stimularea si reglarea digestiei sau pentru a oferi un plus de energie si rezistenta, ghimbirul poate fi folosit sub forma de pudra sau tinctura, puteti manca o bucatica de ghimbir proaspat sau puteti pregati diverse retete de ceai, simplu sau alaturi de mirodenii si miere.
Baut des, ceaiul de ghimbir ajuta corpul sa scape mai usor de kilogramele in exces (alaturi de sport si dieta) pentru ca are efect diuretic, creste metabolismul, intensifica arderile si ajuta digestia.
Puteti pregati o cana sau mai multe de ceai de ghimbir din radacina sau pudra si apa clocotita, infuzand amestecul pentru 7-10 minute, acoperit. Puneti o bucatica de 1,5 – 2 cm de radacina de ghimbir, curatata si tocata marunt, in 250 ml de apa sau o lingura de pudra pentru 1 litru de apa clocotita. Se strecoara si se bea cald sau la temperatura camerei, dimineata si seara.
Pe langa ghimbir puteti adauga in ceai scortisoara (1 varf de lingurita la o cana de apa), 1-2 cuisoare sfaramate (daca gustul nu vi se pare prea puternic), puteti pune 1 lingurita de miere poliflora sau amesteca infuzia de ghimbir cu suc de mere, ananas sau daca va place gustul picant putin piper negru macinat. In oricare varianta ceaiul de ghimbir va fi un aliat util in lupta cu greutatea in exces, dar nu uitati exercitiile fizice si regimul alimentar.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cum sa scapi mai usor de febra musculara cu ajutorul medicinii naturiste?
Vitamina C este un aliat esential pentru ca durerea sa dispara mai repede, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida a celulelor si tesuturilor, si este esentiala pentru buna functionare a organismului. Mancati citrice, beti suc de portocale sau adaugati suc de lamaie in ceai sau intr-un smoothie, alegeti portocale, mandarine sau un grepfrut pentru gustare, si la fel de bine folositi-va de avantajele oferite de mere sau de fructele de padure.
-
Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin
Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.
-
Cocktail cu bere de ghimbir, scortisoara si cidru de mere
Un cocktail surprinzator pentru cei care vor o bere de ghimbir rece intr-o zi calduroasa, cu note intense de mar si mirodenii, excelent pentru clipele petrecute alaturi de cei mai buni prieteni.
-
Cocktail cu bere de ghimbir si whiskey
Cu notele sale dulci de sirop de artar, gustul putin picant de ghimbir si cel usor de recunoscut de whiskey, este o bautura pentru o seara placuta.
-
Patru remedii naturiste folosind ceai verde
Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.