Cinci beneficii oferite de sucul de rodii

1. Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase. Daca va plac rodiile este una dintre alternativele ideale daca vreti sa incercati aceste fructe si sub alta forma si sa pastrati cat mai mult din beneficiile naturale. Cei care beau frecvent suc proaspat de rodii vor constata ca acesta reduce nivelul de stres, ajuta la functionarea sistemului nervos si veti vedea ca puteti invata si retine mai bine informatiile, fiind un aliat important in special in perioadele de examen. Dar nu uitati ca nu se adauga zahar sau alt indulcitor in sucul de rodii. 
 
2. Acelasi suc de rodii regleaza digestia, previne si ajuta la tratarea mai rapida a deranjamentelor stomacale si problemelor sistemului digestiv, normalizeaza secretia de enzime digestive. 
 
3. Sucul de rodii ajuta la reglarea tensiunii arteriale, reduce nivelul colesterolului si face ficatul sa functioneze mai bine, iar in timp si organismul va incepe sa elimine mai usor si mai repede toxinele. Asa ca bucurandu-va de gustul acrisor, placut, ce inlocuieste perfect un suc acidulat din comert, oferind si corpului mai multe vitamine, va veti simti in timp mult mai bine, fara medicamente si tratamente costisitoare. Si daca tensiunea va incepe sa scada si inima va fi mai sanatoasa si mai rezistenta in timp. Iar daca aveti diabet puteti sa beti frecvent suc de rodii fara grija. 
 
4. Il puteti folosi si pentru masti cosmetice facute acasa, solutii simple atat pentru tenul uscat cat si pentru cel gras, sucul de rodii hidratand, curatand in profunzime si avand efect antibacterian. Pur si simplu aplicati o pelicula subtire de suc proaspat pe fata, asteptati 20 de minute, apoi spalati cu grija. 
 
5. Cu puternice proprietati antibacteriane si antimicrobiene este recomandat si in cazurile de anemie, in special in perioadele de convalescenta, sau pentru a creste rezistenta sistemului imunitar, mai ales in sezonul rece. Asa ca daca vreti o alternativa la sucurile de citrice de ce sa nu incercati macar de doua-trei ori pe saptamana un pahar cu suc de rodii?

Articole asemănătoare

  • Sos de ceapa cu boia si zahar

    O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

  • Cum sa scapi mai usor de febra musculara cu ajutorul medicinii naturiste?

    Vitamina C este un aliat esential pentru ca durerea sa dispara mai repede, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida a celulelor si tesuturilor, si este esentiala pentru buna functionare a organismului. Mancati citrice, beti suc de portocale sau adaugati suc de lamaie in ceai sau intr-un smoothie, alegeti portocale, mandarine sau un grepfrut pentru gustare, si la fel de bine folositi-va de avantajele oferite de mere sau de fructele de padure.

  • Smoothie cu suc de rodii si zmeura

    O reteta simpla si sanatoasa, plina de vitamine si antioxidanti, cu gust fructat, dulce-acrisor, intens.

  • Ceai rece cu suc de rodii si portocale

    Un ceai rece, foarte racoritor si gata sa ofere organismului un plus de energie, dar si un gust plin, bogat, de fructe alaturi de notele de mirodenii exotice.

  • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

    Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.


Warning: fopen(cache/a30f6fad25b321089378716af5983f95) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139