Terapie cu paducel

Paducelul, produs terapeuticPaducelul (denumit stiintific Crataegus Monogyna) este un arbust spinos ce creste la marginea padurilor si are flori comestibile, frumos mirositoare. Din punct de vedere terapeutic, fructele sunt mai active decat frunzele.

Fructele si frunzele contin numeroase substante chimice care sunt dozate astfel incat actioneaza asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos., scazand tensiunea arteriala prin vasodilatatie centrala si periferica si avand de asemenea si un efect sedativ asupra sistemului nervos central.
Pentru aceste calitati este indicat in urmatoarele afectiuni: hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, alte dereglari cardiovasculare, in nevrozele cardiace.

Paducelul are un efect deosebit in cresterea fluxului de sange oxigenat la inima si creier.
Infuziile de paducel sunt recomandate si in tahicardie, ateroscleroza, stari de labilitate psihica si de emotivitate, fiind indicat si in tulburarile ritmului cardiac (extrasistole).
De asemenea fructele si frunzele paducelului mai contin si substante ce au capacitatea de a stimula sistemul de aparare al organismului.
Frunzele si fructele contin compusi cu actiune cardiotonica, vitamina C, acizi organici, ulei mirositor. In fructe se gaseste in plus vitamina B.

Infuzia de frunze si flori trebuie bauta de catre toti cei de varsta a treia pentru efectele sale benefice. Acest arbust a fost creat de Dumnezeu pentru a fi de ajutor cardiacilor.

Mod de preparare pentru infuzie:

2 lingurite de planta la o cana de apa.
Se beau treptat 2 cani in timpul zilei.

Articole asemănătoare

  • Cafea rece cu mirodenii

    O bautura pentru orice moment al zilei, servita rece, cu gheata, si cu aroma intensa a cafelei de calitate si a mirodeniilor.

  • Geoparcul Platoul Mehedinti

    Cea mai noua arie protejata a judetului Mehedinti se gaseste la nord de municipiul Drobeta Turnu Severin si a fost declarata la 30 noiembrie 2004.

  • Cura de detoxifiere a organismului cu ajutorul uleiului

    Organismul nostru este obisnuit cu substantele si germenii daunatori existenti in alimente si in mediul inconjurator

  • Depresia sezoniera, tratata cu sunatoare si tei

    Depresia sezoniera sau tulburarea afectiva de sezon este un tip de depresie care are legatura cu anotimpurile anului.

  • Terapia Mayr

    Terapia Mayr a fost dezvoltata de un doctor austriac, pe nume Franz Xaver Mayr (1875-1965) si este o metoda de terapie a diagnosticului, folosita de peste 20 de ani in tratarea cu succes a pacientilor, la Hotelul Saint Georg.


Warning: fopen(cache/1fd3af3d551b8d70a22338a20b4ac895) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139