Supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi

 O supa usoara si cu un gust bogat este supa frantuzeasca cu ceapa verde si cartofi.

Ceapa verde din compozitia supei are proprietati diuretice, purificatoare si stimulente asupra proceselor de regenerare ale organismului nostru.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 lingurita cu unt

3 fire de ceapa verde (taiata rondele numai partea alba)

1 ceapa alba mijlocie, taiata felii

5 cartofi, taiati in felii subtiri

sare

piper

1/4 lingurita de cimbru uscat

1/2 lingurita cu maghiran uscat

1 frunza de dafin

5 cani de supa de pui

1/4 ceasca cu smantana


Modul de preparare:

Untul se topeste la foc mic intr-o oala mare.

Ceapa verde si ceapa alba se taie si se pun la calit timp de 10 minute.

Apoi se adauga cartofii si condimentele, dupa gust.

Se acopera oala cu capac si se lasa timp de 12 minute.

Se adauga si supa de pui.

Apoi se lasa focul mai mic.

Se acopera partial oala si se mai lasa pe foc timp de 30 de minute.

Cand este gata fiarta, se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea se pune smantana.

Se serveste imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos simplu cu marar si iaurt

    Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.

  • Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi

    O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.

  • Salata de vara cu ridichi, ceapa verde si cartofi noi

    Consistenta, plina de arome potrivite zilelor de vara, perfecta ca fel principal sau ca o gustare pentru o masa alaturi de prieteni.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Iarba de lamaie, un remediu natural care previne cancerul

    Iarba de lamaie apartine familiei gramineelor - la fel ca si graul, secara sau orzul-, are aspect de ceapa verde si miroase puternic a lamaie. Cymbopogon citratus, pe numele sau stiintific, pare la inceput un amalgam de caracteristici imprumutate de pretutindeni din natura.


Warning: fopen(cache/bc0da0ebb73baf37e5949eb452ee3fa5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139