Sufleu de branza telemea

Ingrediente:
 
200 g branza telemea nu foarte sarata
patru oua mari
50 g cascaval simplu sau afumat
150 g unt
100 g faina
doua linguri de pesmet
300 ml lapte
 
Mod de preparare: mai intai se prepara un sos alb clasic din trei sferturi din cantitatea de unt bine incinsa intr-o tigaie, la care se adauga faina, se lasa pana prinde foarte putina culoare si apoi se stinge cu laptele la temperatura camerei. Separati albusurile de galbenusurile si apoi le bateti spuma foarte bine, amestecandu-le cu toata cantitatea de branza telemea taiata in cubulete mici. Se adauga sosul alb, sare si piper, apoi compozitia se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si apoi tapetata cu pesmet. Se presara deasupra toata cantitatea de cascaval ras si se baga in cuptorul bine incins pentru 15 - 20 de minute. Nu se deschide cuptorul inainte de un sfert de ora pentru ca tot sufletul sa aiba timp sa creasca.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/51b501c8131fd4be06d4d334e67b15a9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139