Sufleu de branza telemea
200 g branza telemea nu foarte sarata
patru oua mari
50 g cascaval simplu sau afumat
150 g unt
100 g faina
doua linguri de pesmet
300 ml lapte
Mod de preparare: mai intai se prepara un sos alb clasic din trei sferturi din cantitatea de unt bine incinsa intr-o tigaie, la care se adauga faina, se lasa pana prinde foarte putina culoare si apoi se stinge cu laptele la temperatura camerei. Separati albusurile de galbenusurile si apoi le bateti spuma foarte bine, amestecandu-le cu toata cantitatea de branza telemea taiata in cubulete mici. Se adauga sosul alb, sare si piper, apoi compozitia se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si apoi tapetata cu pesmet. Se presara deasupra toata cantitatea de cascaval ras si se baga in cuptorul bine incins pentru 15 - 20 de minute. Nu se deschide cuptorul inainte de un sfert de ora pentru ca tot sufletul sa aiba timp sa creasca.
Articole asemănătoare
-
Vinete cu branza
Un fel principal cu gust complex, plin, foarte bun pentru zilele reci de la sfarsitul toamnei, imbinand aroma sarata de branza telemea cu cea a vinetelor coapte.
-
Deserturi rapide. Crema de branza dulce cu fructe
Un desert rapid si aromat puteti realiza pregatind crema de branza dulce cu fructe. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare sunt urmatoarele:
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Sufleu de varza alba la cuptor
Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.