Vinete cu branza
Ingrediente:
3 vinete bine coapte
350 g branza telemea
un kg rosii
un pachet de unt
sare, piper
Mod de preparare: vinetele se coc pe plita, ca pentru salata de vinete, fara sa se toace. Intr-o forma adanca unsa cu unt la temperatura camerei se pune un strat de vinete coapte, fara pielite, deasupra un strat subtire de branza telemea sfaramata cu furculita, iar deasupra rosii taiate felii subtiri. Se alterneaza pana se umple forma, iar deasupra se pun cateva cubulete de unt, restul de telemea si un praf de piper. Se baga in cuptorul bine incins si se lasa 15-20 de minute. Se serveste fierbinte.
Foto: woolworths.com.au
Articole asemănătoare
-
Vinete cu ardei, tomate si ienibahar
O mancare satioasa de vinete cu ardei si rosii delicioase alaturi de un condiment odinioara foarte des intalnit, astazi folosit mult prea rar. Este o combinatie cu un gust de vara, dens si puternic, alaturi de notele exotice ale ienibaharului. Poate fi un prim fel consistent sau o gustare pentru dupa-amiaza.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Clatite banatene cu branza dulce
Un desert ravnit nu numai de cei mici sunt clatitele. Va invitam sa incercati o reteta de clatite banatene cu branza dulce.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.