Specialitati marocane. Salata de vinete cu masline
Bucataria marocana se remarca printr-o multitudine de gusturi si arome deosebite, fiind considerata una dintre cele mai alese bucatarii din lume.
Bucataria marocana imbina mix-urile de condimente cu retetele exotice, rezultand intr-un final un amestec de carne cu legume, fructe si alte mirodenii care au un parfum deosebit si sunt rar intalnite.
Specialitatile marocane aduc in fata devoratorilor de mancare si nu numai, delicatese preparate din peste si carne.
Ingrediente necesare:
2 vinete mari
3 catei de usturoi, taiati
1 1/2 lingurita boia de ardei dulce
1/4 lingurita boia de ardei iute
1 lingurita chimen
sare
ulei de masline (pentru prajit)
Ingrediente pentru sos:
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
piper negru
Ingrediente pentru ornat:
patrunjel tocat
1/2 lamaie, taiata felii
masline negre
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja.
Se taie in bucati.
Apoi se dau cu sare si se lasa sa se scurga timp de 30 de minute.
Dupa aceea se spala din nou si se storc.
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie.
Apoi se adauga aici vinetele sa se prajeasca.
Se lasa la prajit pe ambele parti, pana ce s-au rumenit.
Se scurg apoi de ulei si se taie din nou cubulete.
Se amesteca impreuna cu usturoiul si mirodeniile.
Se pun iarasi in tigaie si se mai lasa pe foc pana se evapora tot lichidul.
Apoi se iau din tigaie si se pun intr-un castron.
Peste ele se toarna sosul.
Se lasa la racit.
La momentul servirii, la salata de vinete cu masline se adauga sare dupa gust.
Apoi se orneaza cu patrunjel tocat, felii de lamaie si masline negre.
Important de retinut este faptul ca vinetele, atunci cand se prepara termic, isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive. De asemenea, vinetele, folosite in mancaruri, au rolul de a absorbi o mare parte din grasimile pe care aceste preparate le contin.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Crema de vinete cu masline si maghiran
Pentru cei care isi doresc sa incerce altceva decat clasica salata de vinete.
-
Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
-
Salata de mar cu branza de capra si andive
O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.
-
Salata arabeasca de vinete cu ceapa rosie
Consumul de vinete contribuie la purificarea organismului, oferindu-ne o sursa bogata de vitamine si minerale. Va prezentam in continuare o reteta apetisanta de salata arabeasca de vinete cu ceapa rosie.
-
Salata de capsune cu branza feta si migdale prajite
O salata ce surprinde prin bogatia culorilor si a gustului este salata de capsune cu branza feta si migdale prajite. Ingredientele de care aveti nevoie: