Sos tartar
Ingrediente:
300 g maioneza
50 g mustar
50 g ceapa
20 g tarhon
sare, piper
Mod de preparare: ceapa se curata, se spala si apoi se toaca foarte fin. La fel si tarhonul, care se pune in maioneza lasata putin la temperatura camerei, amestecandu-se treptat si foarte bine ceapa, putina sare si piper, mustarul, pana cand compozitia este omogena si fluida. Poate fi servit alaturi de feluri de carne, peste, oua umplute sau, de ce nu, la salate mai grele, cu carne de vita sau peste. Se poate presara deasupra putina verdeata tocata.
Foto: wizzley.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu nucsoara si unt
Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Sos cu lamaie si unt
Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Sos simplu cu marar si iaurt
Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.