Sos simplu cu piper negru
Ingrediente:
300 ml smantana dulce
1 lingurita cu varf piper negru boabe
1 lingurita cu varf unt
1 lingurita amidon de porumb
Mod de preparare: piperul negru se zdrobeste intr-un mojar, iar separat se topeste untul intr-un vas potrivit, la foc mic, adaugandu-se apoi smantana si amestecand bine. Se incorporeaza piperul negru si se lasa pe aragaz pana incepe sa se ingroase, adaugand apoi si amidonul de porumb. Se amesteca des si se mai lasa la foc mediu pentru 8-10 minute. Se gusta cand s-a mai racit si se mai poate adauga putin piper negru macinat daca preferati un gust mai puternic. Se toarna cald peste carne.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie reconfortant cu iaurt grecesc, capsune si piper negru
De ce sa nu va bucurati de un smoothie care imita un milkshake clasic (lapte si capsune) dar cu notele parfumate de busuioc si putin, doar putin piper negru abia macinat?
-
Sos simplu cu marar si iaurt
Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.
-
Sos simplu cu iaurt si marar
De inspiratie mediteraneana si potrivit pentru o gama larga de preparate, este un sos care este cel mai bun proaspat, cand aromele se dezvolta si completeaza, dar poate fi pastrat la rece pentru cateva zile. Puteti inlocui jumatate din cantitatea de iaurt cu maioneza pentru o consistenta mai cremoasa, dar si nivelul caloric va creste apreciabil.
-
Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie
O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.
-
Smoothie cu piper negru si capsune
Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.