Sos simplu cu branza gorgonzola
Ingrediente:
50 g branza gorgonzola
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
5-6 catei de usturoi
½ cana vin alb sec
2 cani smantana
1 varf de lingurita nucsoara rasa
sare, piper negru macinat
Mod de preparare: se caleste ceapa tocata in uleiul de masline pentru cateva minute, pana cand se inmoaie fara sa isi schimbe culoarea. Se adauga usturoiul, dupa 2-3 minute se toarna vinul (la temperatura camerei), iar cand amestecul a mai scazut se toarna smantana. Cand a inceput sa fiarba pe foc mediu se adauga branza gorgonzola sfaramata, se amesteca tot timpul pana cand s-a topit in sos, dupa care se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se lasa pe foc, amestecand des, pana mai scade putin, se pune si nucsoara si se lasa putin la racit. Este un sos care se foloseste cald.
Articole asemănătoare
-
Sos simplu cu branza
Perfect pentru chipsuri sau nachos.
-
Sos cu branza roquefort
Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.
-
Sos cald cu branza cheddar si vin alb
Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Lasagna cu branza si sos de smantana
Daca vreti sa ii surprindeti pe invitatii dumneavoastra cu un preparat cat se poate de apetisant le puteti pregati reteta de lasagna cu branza si sos de smantana.