Sos cu branza roquefort
Ingrediente:
150 g branza roquefort
5 linguri smantana lichida
1 ceapa
unt
sare, piper negru
Mod de preparare: ceapa se curata si se toaca marunt, se pune la prajit intr-o tigaie cu putin unt, amestecand des si lasand pana isi schimba putin culoarea, fara sa se arda. Separat se amesteca intr-un vas potrivit smantana cu branza roquefort sfaramata, apoi se pune pe foc mic spre mediu, amestecand mereu cu o lingura de lemn pana cand branza se topeste, iar compozitia este omogena. Se adauga ceapa, putin piper negru si eventual putina sare (branza roquefort fiind deja sarata este posibil sa nu mai fie nevoie si de sare). Este un sos care se serveste cald.
Foto: ebay.com
Articole asemănătoare
-
Pere gratinate cu branza roquefort
Contrastul dintre gustul dulce al perelor si cel picant, intens, al branzei roquefort este completat de vinul rosu si notele intense ale semintelor de pin. Este o gustare sau un desert deosebit.
-
Tartine cu branza roquefort si banane
Contrastul dintre aroma picanta de roquefort si dulceata bananelor face din aceasta gustare un aperitiv perfect pentru o ocazie speciala.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Lasagna cu branza si sos de smantana
Daca vreti sa ii surprindeti pe invitatii dumneavoastra cu un preparat cat se poate de apetisant le puteti pregati reteta de lasagna cu branza si sos de smantana.
-
Clatite banatene cu branza dulce
Un desert ravnit nu numai de cei mici sunt clatitele. Va invitam sa incercati o reteta de clatite banatene cu branza dulce.