Pere gratinate cu branza roquefort
Ingrediente:
150 g roquefort
4 pere mari, nu foarte coapte
75 g mascarpone
1 lingura seminte de pin
1/2 pahar vin rosu sec
1/2 lamaie
Mod de preparare: perele se spala, se taie in jumatate si se indeparteaza semintele, frecand bine miezul cu jumatatea de lamaie pentru a-si pastra mai bine culoarea si prospetimea, dar si aroma. Cu o lingurita se scoate putin din miezul jumatatilor de para, lasand un orificiu rotund, nu foarte adanc. Separat se amesteca bine branza roquefort cu toata cantitatea de mascarpone, iar combinatia se pune pe fiecare para in mod egal. Se pun deasupra semintele de pin, se pune putin piper negru si sare, apoi perele cu branza se tin la cuptorul bine incins pentru 10-12 minute, pana isi schimba culoarea. Inainte de servire se pune peste fiecare para putin vin rosu la temperatura camerei.
Foto: pexels.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu branza roquefort
Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.
-
Tartine cu branza roquefort si banane
Contrastul dintre aroma picanta de roquefort si dulceata bananelor face din aceasta gustare un aperitiv perfect pentru o ocazie speciala.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Clatite banatene cu branza dulce
Un desert ravnit nu numai de cei mici sunt clatitele. Va invitam sa incercati o reteta de clatite banatene cu branza dulce.