Sos simplu cu branza
Ingrediente:
100 de grame cascaval bine uscat sau cheddar
1 lingura unt
1 lingura faina alba
120 ml lapte
sare, piper
Mod de preparare: cascavalul sau cheddar (merge orice fel de branza bine uscata) se rade sau se taie marunt, apoi se topeste la foc mic sau preferabil pe bain-marie. Se lasa la cald si separat se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca mereu ca sa nu se arda, se toarna laptele si se lasa pe foc mic spre mediu. Se toarna cascavalul topit, se amesteca bine pana cand compozitia este omogena, apoi se lasa la racit. Se serveste cu chipsuri sau nachos.
Foto: istockphoto.com
Articole asemănătoare
-
Sos simplu cu branza gorgonzola
Un sos cremos, cu gust usor picant si note de nucsoara, recomandat pentru fripturile de vita sau porc.
-
Sos cu branza roquefort
Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.
-
Sos cald cu branza cheddar si vin alb
Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.
-
Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide
Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.
-
Lasagna cu branza si sos de smantana
Daca vreti sa ii surprindeti pe invitatii dumneavoastra cu un preparat cat se poate de apetisant le puteti pregati reteta de lasagna cu branza si sos de smantana.