Sos de ciuperci
Ingrediente:
250 g ciuperci de padure
1 lingurita cimbru proaspat sau uscat, tocat marunt
½ cana supa de pasare (de casa sau din cutie)
¼ cana vin alb
2 linguri amidon
2 linguri unt
ulei de masline
sare, piper negru
Mod de preparare: o cratita nu foarte mare se pune pe foc mediu, iar in ea se incinge un strat subtire de ulei de masline. Se soteaza ciupercile spalate si taiate felii subtiri, adaugand cimbrul atunci cand au inceput sa isi schimbe culoarea. Cand sunt bine patrunse se toarna pe rand supa calda, vinul, amidonul, putina sare si putin piper, amestecand tot timpul si lasand pe foc pentru 4-5 minute. Cand sosul s-a ingrosat se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine, pana cand s-a topit. Se serveste imediat, cald.
Foto: photos-public-domain.com
Articole asemănătoare
-
Sos cremos de ciuperci
Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.
-
Sos cu ciuperci si vin rosu
Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.
-
Sos de ciuperci cu smantana
Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.