Sos de ciuperci cu smantana
Ingrediente:
200 g de ciuperci proaspete sau congelate
100 ml smantana dulce
2 cepe esalote
1 lingura rasa unt
patrunjel proaspat sau uscat
sare, piper
Mod de preparare: ciupercile se spala si se taie cubulete cat mai mici. Separat intr-o tigaie suficient de mare se topeste pe foc mic spre mediu untul, se adauga ceapa curatata si tocata, amestecand des. Cand ceapa esalota a inceput sa se rumeneasca se toarna deasupra ciupercile, continuand sa amestecati. Se lasa pe foc pana cand ingredientele se inmoaie si se rumenesc, adaugand la final smantana si amestecand bine. Se mai lasa pe foc pentru un minut si apoi se lasa la racit putin inainte de servire.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.
-
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.