Sos cu ciuperci si vin rosu
Ingrediente:
2 linguri unt
½ kg ciuperci spalate curatate si taiate felii subtiri
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru macinat
1 cana vin rosu
1 lingura rasa rozmarin tocat
Mod de preparare: untul se topeste pe foc mediu, se adauga feliile de ciuperci si se lasa la calit pentru 7-10 minute, pana cand se inmoaie bine. Se condimenteaza cu toata cantitatea de sare si piper, continuand sa gatiti ciupercile pana cand scade sosul. Se toarna vinul si se presara rozmarinul, lasand totul sa fiarba pe foc mediu pentru 5 minute, pana cand mai scade. Se toarna cald peste carne, combinatia cu gustul puternic de ciuperci transformand chiar si o reteta banala intr-un deliciu.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata
Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.
-
Paste cu ciuperci si smantana
Preparate in diverse moduri, pastele sunt incluse in meniul unei mese deoarece sunt gustoase, satioase si ne ofera energie. Asadar, va invitam sa incercati o reteta noua cu paste si anume: paste cu ciuperci si smantana.
-
Piept de pui cu ciuperci si cartofi la cuptor
O mancare potrivita pentru o seara speciala alaturi de cei dragi este pieptul de pui preparat cu ciuperci si cartofi la cuptor.