Sos cremos de ciuperci

Ingrediente:

350 g ciuperci (cantarite dupa ce au fost spalate bine si taiate felii subtiri)
1 lingura unt
1 ceapa mica tocata
2-3 catei de usturoi tocati
½ cana vin alb
½ cana supa de pui sau apa cu un cub de concentrat
½ cana smantana de gatit
1 lingura amidon
2-3 linguri patrunjel tocat
½ lingurita cimbru
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: ceapa se caleste in unt pana cand se inmoaie, adaugand apoi feliile de ciuperci. Se lasa la gatit pe foc mic spre mediu, adaugand feliile de usturoi, cimbrul, si peste 2-3 minute vinul. Se amesteca bine si se toarna supa de pui si smantana, lasand sosul sa fiarba pe foc mediu pana cand scade bine, iar aroma este puternica. Se adauga amidonul dizolvat in doua linguri de apa calda pentru un plus de consistenta, se mai lasa putin la fiert si se condimenteaza cu sare si piper, presarand la sfarsit patrunjel tocat peste compozitie. Se foloseste fierbinte.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/7b66f5c33bc2dafc41fdcbdd34d70559) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139