Sos cremos de ciuperci
Ingrediente:
350 g ciuperci (cantarite dupa ce au fost spalate bine si taiate felii subtiri)
1 lingura unt
1 ceapa mica tocata
2-3 catei de usturoi tocati
½ cana vin alb
½ cana supa de pui sau apa cu un cub de concentrat
½ cana smantana de gatit
1 lingura amidon
2-3 linguri patrunjel tocat
½ lingurita cimbru
sare, piper negru macinat
Mod de preparare: ceapa se caleste in unt pana cand se inmoaie, adaugand apoi feliile de ciuperci. Se lasa la gatit pe foc mic spre mediu, adaugand feliile de usturoi, cimbrul, si peste 2-3 minute vinul. Se amesteca bine si se toarna supa de pui si smantana, lasand sosul sa fiarba pe foc mediu pana cand scade bine, iar aroma este puternica. Se adauga amidonul dizolvat in doua linguri de apa calda pentru un plus de consistenta, se mai lasa putin la fiert si se condimenteaza cu sare si piper, presarand la sfarsit patrunjel tocat peste compozitie. Se foloseste fierbinte.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos de ciuperci cu smantana
Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.
-
Supa-crema de ciuperci
O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.
-
Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci
Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.
-
Paste cu sos aromat de vanilie si nectarine
Un desert pe care sa il pregatiti dupa o zi agitata de munca poate fi reteta de paste cu sos aromat de vanilie si nectarine.