Sos de busuioc, lamaie si usturoi
O alternativa aromata si simpla pentru clasicul pesto, cu gust intens de busuioc verde, proaspat, parfumat, ulei de masline, putin usturoi si putina lamaie.
Ingrediente:
1 cana frunze de busuioc proaspat
2-3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
1 varf de lingurita sare
Mod de preparare: frunzele de busuioc bine spalate si desfacute de pe codite se tin pentru 1 minut in apa clocotita, apoi se pun intr-un bol cu apa si gheata. Se lasa acolo pentru 2-3 minute, se scurg si sterg usor cu un servet, indepartand cat mai multa apa. Frunzele oparite si racite se pun in blender, se adauga uleiul, usturoiul, sucul de lamaie si sarea, mixand totul la viteza mare. Se gusta si se potriveste de sare si lamaie, daca este nevoie. Se foloseste proaspat sau se poate pastra la rece, intr-un recipient bine inchis, pentru 4-5 zile.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos simplu de lamaie si usturoi
Bun pentru o gama larga de retete, dar mai ales pentru peste, pui sau legume coapte ori fierte, este un sos de inspiratie mediteraneana, gata imediat, proaspat si aromat.
-
Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi
O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.
-
Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie
O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.