Sos cu ierburi aromatice
Ingrediente:
1 iaurt simplu
30 g branza alba
1 lingurita rasa mustar
2-3 fire ceapa verde tocate foarte marunt
1/2 legatura patrunjel tocat
1/2 lingurita tarhon tocat
sare, piper
Mod de preparare: iaurtul se amesteca bine cu branza alba sfaramata si mustarul, se adauga ceapa verde tocata, ierburile aromatice si se condimenteaza la final dupa gust cu sare si piper. Se tine la rece pentru 20-30 de minute inainte de servire.
\
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Sos cu usturoi in stil asiatic
Un sos cu arome dense, exotice, de inspiratie chinezeasca, bun pentru carne, legume, orez sau, de ce nu, pentru a completa o portie de taietei de orez.
-
Sos cu piper negru si lapte
Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.
-
Salata de rosii cu ierburi, masline si branza
Ierburi aromatice, tomate cu gust puternic, ardei rosu, masline si branza feta