Sos cu ghimbir
Ingrediente:
1 lingura ceapa tocata marunt
2 catei usturoi, zdrobiti
1 lingura ghimbir proaspat ras
1 lingura suc de lamaie
1-2 lingurite sos de soia
½ lingurita zahar
½ lingurita otet de vin
Mod de preparare: in blender se pun toate ingredientele, mixand totul pana cand obtineti un sos cat mai fin. Omogen si plin de aroma, se foloseste la temperatura camerei. Cand este gata se serveste imediat.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel
Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.
-
Sos usor picant cu ghimbir si usturoi
Un sos cu influente asiatice, cu gust puternic si putin picant, bun pentru o gama larga de retete din carne de pui, porc, legume sau peste.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Sos cu ghimbir si morcov
Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.
-
Sos cu usturoi in stil asiatic
Un sos cu arome dense, exotice, de inspiratie chinezeasca, bun pentru carne, legume, orez sau, de ce nu, pentru a completa o portie de taietei de orez.