Sos usor picant cu ghimbir si usturoi
Ingrediente:
2 catei usturoi, tocati marunt
1 lingura rasa ghimbir tocat
2 linguri suc de lamaie
½ cana sos de soia
2 linguri otet (preferabil de orez)
2 linguri ulei de masline sau susan
1-2 linguri coriandru tocat
Mod de preparare: sosul de soia se amesteca bine intr-un bol cu otetul, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si uleiul pana cand aveti un sos fin, omogenizat. La final se pune si sucul de lamaie, amestecand bine cu o lingurita sau preferabil cu mixerul. Se tine la rece, acoperit, pentru cel putin 60 de minute pentru ca aromele sa se amestece. Se poate pastra pentru 48 de ore la frigider.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar
Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie
Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir
Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.