Sos barbecue

Ingrediente:
 
200 ml ketchup
100 g miere
50 g sos Worcester
100 g zahar
1 ceapa rosie
2-3 catei usturoi
2-3 linguri boia dulce de ardei 
sare, piper
ulei de masline
 
Mod de preparare: ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei de masline pana in schimba putin culoarea, amestecand des. Se adauga sosul Worcester, boiaua, toata cantitatea de ketchup si se lasa putin pe foc. Se pune si zaharul, apoi mierea, iar totul se fierbe pe foc mic pentru 30-45 de minute, amestecand des. Se foloseste la temperatura camerei, punandu-se pe carne doar inainte de servire.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos cu lamaie si unt

    Un sos pentru peste, legume coapte sau fierte, versatil si aromat, cu puternice note mediteraneene (dar si multe calorii), care va transforma un fel banal intr-unul delicios.

  • Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.

  • Sos simplu cu marar si iaurt

    Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.


Warning: fopen(cache/4e018f66e57b7aeefab1c4ee6a26338b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139