Shake din rosii si lapte batut
Primavara este anotimpul in care apar in gradina si in piata o umedenie de legume aromate si proaspeta. Acum este timpul sa incepem sa mancam cat mai sanatos cu putinta pentru a avea o viata sanatoasa si plina de energie si vitalitate. Din legume si din lactate se pot prepara atat diverse feluri de mancare cat si bauturi delicioase.
Ingrediente pentru 4 portii
- 500 g lapte batut
- 2 linguri ulei de masline
- Sare
- Piper
- 1 lingura busuioc taiat marunt
- 400 ml suc de rosii
- Otet balsamic
- Sos Tabasco
- Frunze de busuioc pentru ornare
Mod de perparare
Laptele batut se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, piperul si busuiocul taiat. Amestecul se imparte in pahare iar acestea se vor aseza la rece. Sucul de rosii si otetul balsamic vor fi amestecate bine cu sosul Tabasco, sare si piper. Si acesta se va imparti cu atentie in paharele asezate la rece, astfel incat sa se formeze doua straturi: unul alb si altul rece. Se orneaza fiecare pahar cu cateva frunze de busuioc.
Pofta buna!
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Salata cu struguri rosii si ton
Cati dintre cei obisnuiti cu combinatiile culinare clasice s-ar astepta sa li se aduca inainte la un moment dat, pe acelasi platou, struguri rosii si ton? Probabil ca foarte putini. Ei bine, din cate se pare aceasta reteta chiar exista si are suficienti adepti in tarile din vestul Europei.
-
Salate gustoase. Salata de orez, cu rosii si ton
O salata simpla si gustoasa puteti prepara intotdeauna pentru o masa usoara in orice moment al zilei. Va propunem sa degustati salata de orez, cu rosii si ton.
-
Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc
Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.
-
Delicii de toamna. Marmelada din lamai si mere
Un desert gustos si sanatos il puteti prepara chiar la dumneavoastra acasa, cu fructe proaspete din gradina. Va invitam sa va indulciti preparand marmelada din lamai si mere.
-
Ciorba de cartofi rosii cu lapte batut si marar
Legumele si condimentele folosite la prepararea unei ciorbe dau o aroma deosebita fiecarei retete. De aceea, va invitam sa descoperiti bogatia gustului data de ciorba de cartofi rosii cu lapte batut si marar.