Sangria cu pepene verde si limeta
Ingrediente:
4 cani cuburi de pepene verde, fara samburi
2 sticle vin alb sec, rece
1 cana brandy sau coniac
1-2 linguri zahar pudra
1 lingura gin
2 limete bio, taiate felii subtiri
cateva bucatele de miez de pepene, taiate foarte subtire
Mod de preparare: miezul de pepene se pune in blender, mixand pana cand compozitia este foarte fina. Se trece printr-o sita, apoi se pune intr-un bol mare sau o carafa de sticla. Se adauga vinul rece, ginul si coniacul, zaharul, amestecand bine, iar la final se pun feliile de limeta si cele de pepene. Sangria se tine la rece pentru cel putin trei ore inainte de servire, apoi se toarna cate o portie in pahare inalte, cu sau fara gheata. Se poate decora cu o felie de limeta.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Sos simplu cu marar si iaurt
Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.
-
Salata cu pepene rosu si bacon
Indrazneata si originala, combinand dulceata proaspata a miezului de pepene rosu, tinut la rece, cu baconul bine prajit, crocant si aromat.
-
Sangria cu cidru pentru zilele de iarna
O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.