Citeste articole din "Sanatate"

  • Papadia

    Papadia

    Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare in perioadele de convalescenta, etc.

  • Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Conjunctivita este inflamatia membranei mucoase care afecteaza partea interioara a pleoapelor si globului ocular pana la marginea corneei. La tratarea conjunctivitei se folosesc galbenelele, musetelul, macesul, ceapa, morcovul...

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Oboseala oculara nu este o boala propriu-zisa, ci mai degraba un complex de factori in disfunctie. Cauze si manifestare Cauzele pot fi anumite afectiuni organice (boli renale si hepatice, diabet, etc), alimentatia deficitara, utilizarea in exces a computerului sau a televizorului, lipsa de protectie impotriva radiatiilor, etc.

  • Perele

    Perele

    Perele sunt recomandate in tratarea: reumatismului, gutei, artrismului, asteniei, surmenajului, anemiei, tuberculozei.

  • Cura de struguri

    Cura de struguri

    Este recomandata cura de struguri de 1-2kg/zi. Strugurii reprezinta un excelent diuretic, laxativ, elimina acidul uric. Cura de struguri este indicata contra dermatozelor si in cazul unor tipuri de tuberculoza pulmonara. Cei mai indicate struguri pentru a face cura sunt: pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris. Chiar si in tratarea obezitatii, contra parerii ca strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomanda ca o zi din cinci sa se consume exclusive struguri (1-1,5 kg).

  • Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei

  • Sfaturi pentru hipertensivi

    Sfaturi pentru hipertensivi

    Pentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului. De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.

  • Legumele previn boala Alzheimer

    Legumele previn boala Alzheimer

    Dupa mai multe studii, cercetatorii au ajuns la concluzia ca legumele si o dieta zilnica bazata pe ele duc la reducerea riscului de aparitie a bolii Alzheimer.

  • Remedii naturale pentru afectiuni renale

    Remedii naturale pentru afectiuni renale

    Rinichii mentin echilibrul delicat al fluidelor, acizilor si componentelor alcaline din organism, prin acumularea de cantitati suplimentare de apa, sodiu, potasiu si alte elemente. Functionarea necorespunzatoare a rinichilor poate duce la anemie, slabirea oaselor, hipertensiune si la un risc ...


Warning: fopen(cache/991ee20919add5114d8d815d7aea6e22) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139