Remedii naturale pentru afectiuni renale
Rinichii mentin echilibrul delicat al fluidelor, acizilor si componentelor alcaline din organism, prin acumularea de cantitati suplimentare de apa, sodiu, potasiu si alte elemente. Functionarea necorespunzatoare a rinichilor poate duce la anemie, slabirea oaselor, hipertensiune si la un risc mai mare de infectii.
Tratarea infectiilor urinare
Toate produsele apicole au calitati terapeutice remarcabile. Dintre ele, propolisul este recunoscut pentru proprietatile sale bactericide, fiind frecvent utilizat n caz de infectii urinare: se suge o bobita de propolis (5-10 g), zilnic, pna la vindecarea completa. De asemenea, mierea poliflora are aceleasi efecte. Se consuma cu suc proaspat de lamie, de mere, de macese sau de morcovi. Alt remediu este otetul de mere cu miere: se bea, la fiecare masa, un pahar de 100 ml apa n care se amesteca 2 lingurite de otet de mere si o lingurita de miere poliflora.
Infectia urinara poate fi combatuta si cu un amestec, n parti egale, din splinuta, dragaica si urzica. Se face infuzie din 4 lingurite de amestec la 1 l de apa clocotita. Se beau 4 cani pe zi. n fiecare cana se adauga o lingurita de bitter suedez. Tratamentul dureaza 21 de zile.
Fitoterapia cistitei
Se face o infuzie din 2 linguri de frunze uscate de mesteacan, bine maruntite si o cana de apa clocotita. Dupa ce s-a racit, se adauga un vrf de cutit (1 g) bicarbonat de sodiu si se lasa n repaus 6 ore, apoi se consuma. Ceaiul se bea n doua reprize, la interval de 4 ore. La fel de eficienta este si infuzia de nalba mica: peste o lingurita flori uscate si maruntite se toarna o cana de apa clocotita, se lasa vasul acoperit 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Litiaza renala si eliminarea pietrelor la rinichi
Pentru combaterea litiazei renale, se utilizeaza un amestec din 10 ml ulei de porumb si 500 g miere, apoi se adauga 4 albusuri de ou batute spuma. Se ia o lingurita, dimineata, nainte de masa.
Calculii renali se pot elimina cu urmatorul remediu: se prepara mai nti ceai de brusture (decoct din 2 linguri radacina maruntita la 500 ml apa), apoi ceai de turita mare (o lingura de planta uscata si maruntita se opareste cu 500 ml de apa clocotita). Dupa racire, cele doua ceaiuri se amesteca. Se bea ntreaga cantitate, portionata, n timpul unei zile. Cura se tine timp de 4 zile la rnd, n care nu se mannca alimente care contin calciu.
Tot n cazul pietrelor la rinichi, fitoterapia recomanda fiertura din seminte de ovaz, 6 linguri de seminte la 1 l de apa. Se fierbe amestecul pna se nmoaie foarte bine toate semintele. Se fierbe pna cnd, la final, ramn 3 cani de ceai. Se bea ntreaga cantitate n doua reprize, cu 30 de minute nainte de micul-dejun si de cina. Nucile snt recomandate celor care au afectiuni renale sau care au pietre la rinichi, deoarece ele tonifica rinichii si i ajuta sa functioneze bine. n plus, nu uitati sa beti, zilnic, 3 l de lichide, constnd n ceaiuri depurative, sucuri de legume si fructe.
Depunerile de urati, oxalati, fosfati sau saruri de calciu au ca efect inflamarea cailor urinare. Acest neajuns poate fi nlaturat cu ajutorul tincturii de ceapa: se pune la macerat, timp de 10 zile, o ceapa decojita, bine maruntita, n 100 ml alcool. Dupa acest interval, se filtreaza si se iau 2 lingurite pe zi, nainte de masa de prnz si de culcare, n tratamente de lunga durata.
La fel de eficienta este si infuzia de pir: peste o lingura de rizomi de pir maruntiti se toarna o cana cu apa clocotita. Se acopera vasul cteva minute; se beau 3 cani de ceai pe zi.
Un alt remediu este decoctul din radacina de osul iepurelui. Se obtine dintr-o lingura de pulbere de radacina la o cana cu apa. Se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, apoi se strecoara. Doza zilnica este de 3 cani de ceai caldut.
Colica renala
Se prepara un amestec din 30 g conuri de hamei, 10 g flori de levantica, 20 g rizomi de pir, 30 g matase de porumb si 10 g radacina de valeriana. Plantele trebuie uscate si maruntite. Se infuzeaza 4 linguri de amestec la 1 l apa clocotita. Se acopera vasul 20 de minute, apoi se strecoara. Se bea ntreaga cantitate, n mai multe reprize, pe parcursul unei zile. Ceaiul se ndulceste cu miere. Acest remediu se recomanda n cazuri usoare de colica renala, aparute pe fond de frig.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice
Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.
-
Cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscata
Chiar daca intindem un strat gros de crema pe tot corpul in cateva secunde pielea parca il “inghite” si devine din nou uscata si intinsa
-
Remedii cu ingrediente naturale pentru o piele fina
Fiecare isi doreste sa aiba o piele catifelata. Dar, pentru a ajunge la o piele fina, avem nevoie sa tinem cont si de cateva remedii naturale. Intregul corp trebuie sa beneficieze de tratamentele naturale pe care le aplicam noi pe fiecare zona a corpului.
-
Rosiile utilizate la prepararea mastilor faciale
Tomatele sunt folosite ca remedii naturale pentru tenul gras si pentru tenul predispus la imperfectiuni.
-
Remedii naturale pentru maini si unghii
Mainile si unghiile trebuie sa arate impecabil in orice moment, mai ales ca sunt expuse in cea mai mare parte din timp. Mai jos aveti cateva retete naturale pe care le puteti realiza acasa, pentru a va ajuta sa aveti unghii puternice si sanatoase.