Porumbul, un aliment sanatos
Porumbul (Zea Mays) este o planta erbacee, care a aparut prima data in Mexic, in urma cu aproximativ 9000 de ani. Mai tarziu, spre sfarsitul secolului XV si inceputul secolului XVI, s-a raspandit in intreaga lume.
Porumbul (Zea Mays) este o planta erbacee, care a aparut prima data in Mexic, in urma cu aproximativ 9000 de ani. Mai tarziu, spre sfarsitul secolului XV si inceputul secolului XVI, s-a raspandit in intreaga lume.
Fasolea, sub denumirea stiintifica de Phaseolus vulgaris, are un continut bogat de proteine, folositoare pentru organismul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Totodata fasolea ajuta si la micsorarea colesterolului.
Mustul sau Vinum mustum dupa denumirea in latina, este o bautura fara alcool din struguri. Aceasta devine vin in timp, prin procesul de fermentare.
Sinonima cu transpiratia excesiva, hiperhidroza este definita ca fiind un exces de sudoare de natura non-fiziologica, produsa de organismul nostru.
Malnutritia este caracterizata ca o neconcordanta intre cantitatea consumata de alimente si alte elemente nutritive necesare organismului.
Joe Vinson, un cercetator de la Universitatea din Scranton, spune despre merisoare ca sunt sanatoase pentru corpul uman deoarece contin o cantitate mare de acizi grasi Omega-3, Omega-6, Omega-9, dar si antioxidanti, fibre, vitamina C, flavonoide, fenoli si proanthycyanidians.
Organismul copiilor este mult mai expus riscurilor de a se imbolnavi si este mai vulnerabil la pesticide decat organismul adultilor, deoarece creierul, sistemul imunitar si cel de detoxifiere sunt putin dezvoltate in primele luni de viata ale unui nou nascut. In aceste conditii mancarea organica s-a dovedit a fi benefica pentru cei care abia au fost adusi pe lume.
Alimentele consumate zilnic au rolul de a ne hrani organismul si de a-i oferi acestuia aportul necesar de vitamine pentru a functiona optim zilnic. Cu toate acestea, unele alimente catalogate nesanatoase deoarece contin aditivi toxici daunatori organismului se depun in locuri nedorite sub forma de grasime.
Kilogramele in plus pe care le au unii copii nu indica intotdeauna faptul ca acestia sunt supraponderali sau obezi.
Oamenii de stiinta au dovedit ca algele marine au un efect pozitiv la nivelul intregului organism uman. Gillian McKeith mentioneaza in cartea sa - "Living food for health" ("Viata alimentara pentru sanatate") ca fructele si algele de mare contin minerale-cheie care nu au fost gasite in compozitia altor plante sau alimente.