Ceaiurile, o noua moda tot mai populara
Ceaiurile au fost inca din antichitate proeminente din punct de vedere medicinal. Dominanta medicinei care a evoluat uluitor din vremurile stravechi
Ceaiurile au fost inca din antichitate proeminente din punct de vedere medicinal. Dominanta medicinei care a evoluat uluitor din vremurile stravechi
Smochinele sunt fructe cunoscute inca din antichitate pentru proprietatile sale remarcabile aduse sanatatii.
Cifrele sondajelor actuale cu privire la bolnavii de dementa sunt ingrijoratoare, cea mai cunoscuta forma fiind Alzheimer
Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.
Pentru a putea fi utilizati cu folos in regim de cura, strugurii trebuie sa fie copti, adica sa aiba gust dulce. In prima saptamana are loc procesul de adaptare a organismului la noul regim, iar in urmatoarele doua se produce efectul curei de struguri.
Asupra proprietatilor benefice ale colinei se insista astazi foarte mult. Aceasta este esentiala in viata noastra de zi cu zi, sintetizata de aminoacizi, vitamina B12 si acidul folic. Chiar si in aceste conditii este posibil ca organismul nostru sa nu reuseasca sa produca destula colina pentru a oferi corpului cantitatea de care are nevoie.
Orice discutie privitoare la raportul care se stabileste intre alimentatie si sanatate are la temelie cateva notiuni cheie, de specialitate sau nu, care au menirea sa exprime conexiunea celor doua, cum sunt de pilda termenii: vitamine, minerale, digestie, absorbtie, antioxidanti sau radicali liberi.
Enzimele din fructe devin tot mai apreciate in randul celor care lupta pentru a avea o viata sanatoasa. Chiar daca atentia spre acest lucru este ceva mai noua, adeptii sunt in continua crestere si rezultatele dietelor care contin pe lista alimentelor sanatoase cat mai multe fructe atrag pana si pe cei mai sceptici.
Pe masura ce inaintam in varsta, pielea noastra incepe sa isi piarda din fermitate, tesutul gras dispare, iar productia de colagen si elastina incetineste. Cercetarile ne arata ca o optiune mai buna ar fi sa acordam importanta asupra a ceea ce mancam.
In opinia anumitor cercetatori si jurnalisti din Germania frigul ar trebui considerat o boala mai ales avand in vedere faptul ca