Citeste articole din "Sanatate"

  • Beneficiile nutritive ale bananei

    Beneficiile nutritive ale bananei

    Datorita continutului impresionant de potasiu, bananele sunt recomandate de doctori pacientilor cu lipsa de potasiu. O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii, 2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati. Nu este de mirare ca banana este considerata un aliment important pentru sanatatea copiilor.

  • Lamaia

    Lamaia

    Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.

  • Papadia

    Papadia

    Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare in perioadele de convalescenta, etc.

  • Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Conjunctivita este inflamatia membranei mucoase care afecteaza partea interioara a pleoapelor si globului ocular pana la marginea corneei. La tratarea conjunctivitei se folosesc galbenelele, musetelul, macesul, ceapa, morcovul...

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Fitoterapia in tratarea oboselii oculare

    Oboseala oculara nu este o boala propriu-zisa, ci mai degraba un complex de factori in disfunctie. Cauze si manifestare Cauzele pot fi anumite afectiuni organice (boli renale si hepatice, diabet, etc), alimentatia deficitara, utilizarea in exces a computerului sau a televizorului, lipsa de protectie impotriva radiatiilor, etc.

  • Perele

    Perele

    Perele sunt recomandate in tratarea: reumatismului, gutei, artrismului, asteniei, surmenajului, anemiei, tuberculozei.

  • Cura de struguri

    Cura de struguri

    Este recomandata cura de struguri de 1-2kg/zi. Strugurii reprezinta un excelent diuretic, laxativ, elimina acidul uric. Cura de struguri este indicata contra dermatozelor si in cazul unor tipuri de tuberculoza pulmonara. Cei mai indicate struguri pentru a face cura sunt: pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris. Chiar si in tratarea obezitatii, contra parerii ca strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomanda ca o zi din cinci sa se consume exclusive struguri (1-1,5 kg).

  • Substantele vitaminogene

    Substantele vitaminogene

    Substantele vitaminogene nu au toate însusirile caracteristice vitaminelor si nu le este determinata influenta lor în organismul omului, dar este bine cunoscut ca ele au rol în metabolism si se gasesc numai in produsele alimentare.

  • Vitamina H

    Vitamina H

    Biotina (vitamina H) normalizeaza metabolismul lipidic si glucidic. În insuficienta de biotina apare uscaciunea pielii, scade pofta de mâncare si masa corporala, se observa slabiciune ...


Warning: fopen(cache/551dd8febfe5f1c45a3709994c4f324d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139