Salata napolitana
Ingrediente:
200 g morcovi tineri
300 g fasole verde
200 g rosii
300 g sfecla rosie
100 g mazare
150 g sardele
250 g maioneza
o lingura mustar
trei oua
Mod de preparare: morcovii, sfecla, mazarea si fasolea verde se curata si se spala, apoi se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in bucati marunte sfecla, morcovii si fasolea, apoi se adauga mazarea, rosiile taiate felii subtiri sau rondele, cele trei oua fierte tari si taiate in sferturi. Se amesteca bine cu trei sferturi din cantitatea de maioneza, lingura de mustar, sare si piper dupa gust, si se decoreaza la final cu maioneza ramas si fileuri de sardele.
Foto: stock-free.org
Articole asemănătoare
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salata de fructe cu mere, nuci si struguri
Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata verde cu portocale, castravete si susan
V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului
-
Salata cu masline, avocado si rosii
O salata de vara consistenta, plina de vitamine si gusturi diverse, proaspata si savuroasa. Maslinele sarate completeaza branza cremoasa, alaturi de avocado, sucul de limeta sau lamaie (dupa gust) si rosiile cherry.