Salata in stil andaluz
Ingrediente:
500 g rosii
100 g orez
200 g ceapa
200 g ardei gras
5 - 6 catei de usturoi
o lingura otet
o legatura patrunjel
100 ml ulei
Mod de preparare: orezul se fierbe si se lasa la racit separat. Rosiile (alese dintre cele mai coapte) se spala, se taie in felii potrivite si, daca preferati, se indeparteaza semintele. Se amesteca apoi intr-un bol mare cu orezul fiert in care ati pus cateva picaturi de ulei, apoi cu ardeiul gras taiat fideluta, ceapa in rondele subtiri, usturoiul taiat fin sau pisat. La final puneti sosul din ulei, otet, sare si piper dupa gust, iar inainte de servire puneti deasupra salatei in stil andaluz patrunjelul verde tocat fin.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe cu mere, nuci si struguri
Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.
-
Salata cu branza halloumi si masline negre
O salata in stil grecesc, in care branza de origine cipriota, cu note intense de menta, este prajita pe gratar si completeaza perfect rosiile, maslinele si vinegreta.
-
Salata in stil mexican
Perfecta pentru gustare sau ca fel principal, consistenta, putin picanta, un amestec interesant de gusturi si culori vesele, o salata in stil mexican de care va puteti bucura in orice anotimp.
-
Gateste in stil italian cu paste rigatoni
Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.