Salata de varza rosie cu portocale si nuci caju
Ingrediente:
1/2 varza rosie medie
4 portocale
50 g nuci caju
2 linguri rase stafide
1 lingura miere
1 lingura ulei de nuca
1/2 lingurita nucsoara rasa
sare, piper negru
Mod de preparare: varza rosie se spala, se toaca marunt, se tine 1-2 minute in apa clocotita, apoi se scoate, se scurge si se pune intr-un bol. Se curata trei dintre portocale, iar feliile se taie in bucatele si se pun peste varza tocata si oparita. Separat se pune sucul de la a patra portocala, se amesteca bine cu mierea, nucsoara, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, se toarna si uleiul de nuca, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Se toarna sosul peste salata, se adauga deasupra stafidele si nucile caju intregi sau sfaramate, dupa gust, iar totul se serveste dupa ce salata s-a tinut la rece pentru 30-40 de minute.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Mancare de varza rosie cu chimen si seminte de mustar
Ne-am obisnuit cu varza rosie in salate sau murata, dar in aceasta combinatie gustul de chimen si cel al semintelor de mustar ii vor da o aroma speciala pentru o mancare perfecta in zilele care au inceput sa se raceasca.
-
Salata de varza rosie cu mar si ceapa verde
O reteta de vara cu varza rosie si mar care va fi gustoasa, usoara si mai ales revigoranta.
-
Salata de varza rosie
Simpla, o salata care poate fi in sine o gustare sau poate insoti feluri mai consistente, dandu-le un plus cu note vegetale.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton
Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.