Salata de vara cu branza feta, capsune, castraveti
Ingrediente:
300 g capsune bine coapte
2 castraveti medii
125 g branza feta
1 salata verde mica
1/2 cana frunze de spanac, spalate si taiate mare
cateva frunze de menta
2 linguri otet de vin alb
1 lingura miere
sare, piper
2 linguri seminte de mac
3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare: capsunele se spala, se curata de codite si se taie in jumatati, lasandu-le deoparte. Separat se spala si se curata salata verde si se pune intr-un bol, rupta bucati, alaturi de frunzele de spanac. Se adauga castravetii taiati subtire pe lung, cu tot cu coaja, capsunele, si totul se amesteca usor. Separat se taie in cubulete branza feta, care se amesteca bine cu jumatate din cantitatea de ulei si cu frunzele de menta tocate, sarand putin. Se pun si semintele de mac, restul de ulei, otetul si mierea, putin piper negru, turnand totul peste salata. Se tine la rece inainte de servire.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Salata de vara cu spanac, branza si mar
Consistenta si proaspata, cu gust vegetal puternic si savoarea de branza feta.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Salata de vara cu valeriana si avocado
Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.
-
Salate tropicale. Salata de mango cu castraveti
O salata tropicala cu un gust bun pe care o puteti pregati pentru zilele calduroase este salata de mango cu castraveti. Mango este savuros si are un continut bogat de substante nutritive.
-
Salata de mar cu branza de capra si andive
O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.