Salata de toamna cu merisoare, mere si nuci
Ingrediente:
un mar rosu
un mar verde sau galben
o jumatate de cana de miez de nuca
o treime de cana branza feta sfaramata
o treime de cana merisoare uscate
doua cani amestec de salata verde si spanac, taiate mare
o jumatate de cana suc de mere
patru linguri otet de mere
doua linguri miere
doua linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare: merele se spala, se scoate cotorul si se taie in cubulete potrivite, cu tot cu coaja. Se pun in bol si deasupra se pune verdeata, cat mai proaspata si eventual tinuta la frigider pentru 30 de minute. Se adauga miezul de nuca sfaramat putin cu latul cutitului (daca vreti un gust mai intens poate fi copt 15-20 de minute in cuptor), feta sfaramata, merisoarele uscate. Se amesteca usor si apoi se toarna sosul din ulei, otet, suc de mere, toata mierea, putina sare si putin piper. Se serveste imediat.
Foto: sierranuthouse.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail de toamna cu whiskey si cidru
Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.
-
Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie
O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.
-
Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi
O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.
-
Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Un fel consistent, destul de usor de preparat si neasteptat de satioasa, incat o portie ar fi suficienta pentru o masa. Cu arome de toamna si gusturi pline, este o salata de care va puteti bucura in zilele tot mai reci.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.