Salata de morcovi cu patrunjel si ulei de masline
Ingrediente:
500 g morcovi
½ cana patrunjel verde tocat
3 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita miere
1 lingurita mustar
½ lingurita seminte de mac
sare, piper negru macinat
Mod de preparare: morcovii se curatat si se rad, apoi se amesteca bine intr-un bol cu toata cantitatea de patrunjel. Separat se amesteca bine uleiul cu sucul de lamaie, mierea, mustarul, turnand sosul peste amestecul de morcov si patrunjel. Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu seminte de mac deasupra. Poate fi mancata imediat sau poate fi pastrata la frigider pentru 24 de ore.
Foto: peakpx.com
Articole asemănătoare
-
Salata de primavara cu morcovi, nuci si stafide
Poate fi o gustare plina de savoare, o cina usoara cu fibre si vitamine, sau de ce nu un desert inedit. Puteti folosi miez de nuca, migdale crude sau prajite, nuci pecan, practic orice combinatie este permisa pentru un plus de savoare.
-
Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar
Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.
-
Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie
Un fel consistent, destul de usor de preparat si neasteptat de satioasa, incat o portie ar fi suficienta pentru o masa. Cu arome de toamna si gusturi pline, este o salata de care va puteti bucura in zilele tot mai reci.
-
Ciuperci la borcan cu patrunjel si marar
O reteta cu ciuperci la borcan, pe care multi nu au incercat-o, poate, pana acum. Va propunem sa degustati ciupercile la borcan cu patrunjel si marar.
-
Masca hidratanta de fata cu smochine si ulei de masline
Odata cu sosirea zilelor reci, aspectul pielii noastre devine uscat si deshidratat. Pentru o mai buna hidratare a tenului dumneavoastra, va propunem sa incercati o masca cu smochine si ulei de masline.